BHV  Basis bedrijfshulpverlener (NIBHV Erkend)

Een ongeluk zit in een klein hoekje hierdoor is het belangrijk om binnen het bedrijf meerdere medewerkers te hebben die in het bezit zijn van een BHV diploma. Een BHV’er is de eerste die in actie komt tot de professionele hulpverleners aanwezig zijn. De BHV’er moet een kleine brand kunnen blussen, is in staat een pand snel en veilig te ontruimen en kan levensreddende handelingen verrichten. Tijdens deze opleiding wordt er ook geleerd om juist te communiceren tijdens een calamiteit en rustig te blijven tot de professionele hulpdiensten ter plaatse zijn.

BHV  Basis bedrijfshulpverlener (NIBHV Erkend)

Een ongeluk zit in een klein hoekje hierdoor is het belangrijk om binnen het bedrijf meerdere medewerkers te hebben die in het bezit zijn van een BHV diploma. Een BHV’er is de eerste die in actie komt tot de professionele hulpverleners aanwezig zijn. De BHV’er moet een kleine brand kunnen blussen, is in staat een pand snel en veilig te ontruimen en kan levensreddende handelingen verrichten. Tijdens deze opleiding wordt er ook geleerd om juist te communiceren tijdens een calamiteit en rustig te blijven tot de professionele hulpdiensten ter plaatse zijn.

Doel: De kennis van de medewerkers op peil houden op het gebied van bedrijfshulpverlening.
Doelgroep: Medewerkers die hulp willen/moeten verlenen aan anderen in geval van nood.
Duur: 1-daagse opleiding voor ervaren medewerkers (herhaling)
2-daagse opleiding voor medewerkers zonder ervaring (basis)
Opleiding: Theorieles (incl. examen) en een praktijkgedeelte (incl. examen).
Certificering: NIBHV – geldigheidsduur 1 jaar.
Locatie:  PortLinq Opleidingen – Shannonweg 15 – 3197 LG Botlek Rotterdam of In-Company dit wil zeggen op de locatie van de werkgever/klant.
Bijzonderheden: Medewerkers die al in het bezit zijn van een BHV diploma en welke binnen uiterlijk 3 maanden na het verstrijken van de geldigheidsduur vallen kunnen worden opgegeven voor een herhalingsopleiding van 1 dag. Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Cursusinhoud:

Theorie & Praktijk

  • Arbowetgeving
  • Taken en verantwoordelijkheden bedrijfshulpverlener
  • Verlenen van eerste hulp bij ongevallen
  • Gebruik van een AED
  • Het verplaatsen van slachtoffers op een verantwoorde manier
  • Blussen van een beginnende brand met kleine blusmiddelen
  • Ontruimen van een gebouw

Een greep uit ons trainingsaanbod