Skip to main content

Heftruck Opleiding

De heftruck, het meest gebruikte voertuig in logistieke en productiebedrijven, mag alleen bediend worden door bestuurders die aan kunnen tonen dat zij genoeg scholing hebben genoten. Vandaar dat wij deze opleiding graag aanbieden, zodat de bestuurder van de heftruck aan de hoge gestelde eisen kan voldoen omtrent veilig en verantwoord werken.

Op onze locatie te Botlek hebben wij 2 heftrucks en verschillend oefenmateriaal ter beschikking zoals: vatenklem, pallets, vaten, een magazijnstelling met kisten/gaasboxen/IBC’s en een ramp waar een hellingproef op kan worden uitgevoerd. De 2 heftrucks garanderen een vlotte doorloop van de praktijksessies, zodat deelnemers zich volledig kunnen richten op het behalen van het examen.

Ook is het mogelijk om gecertificeerd te worden voor de heftruck boven de 5T.,deze opleiding wordt echter alleen In-Company aangeboden.

PortLinq Opleidingen biedt deze Heftruck opleiding aan met de daarbij behorende certificaten te weten;

 • BMWT Train is een standaard nationaal erkend certificaat.
 • SSVV/SOG certificaat is speciaal voor medewerkers die bepaalde risicovolle werkzaamheden uitvoeren, zoals werken op gevaarlijke locaties. In de petrochemie is het verplicht om een SOG certificering te behalen.

Tevens kan deze opleiding ook verzorgd worden met nascholing Code 95. Deze opleiding telt mee voor de verplichte nascholing voor beroepschauffeurs en vertegenwoordigt een waarde van 7 theorie uren. De uren die meetellen worden doorgegeven door de opleider aan het CCV. Wanneer aan de verplichte 35 uur is voldaan geeft het CCV dit door aan de RDW. De RDW registreert de gemaakte uren en wanneer de chauffeur het nieuwe rijbewijs ophaalt zullen zij het rijbewijs automatisch voorzien van code 95.

Heftruck Opleiding

De heftruck, het meest gebruikte voertuig in logistieke en productiebedrijven, mag alleen bediend worden door bestuurders die aan kunnen tonen dat zij genoeg scholing hebben genoten. Vandaar dat wij deze opleiding graag aanbieden, zodat de bestuurder van de heftruck aan de hoge gestelde eisen kan voldoen omtrent veilig en verantwoord werken.

Op onze locatie te Botlek hebben wij 2 heftrucks en verschillend oefenmateriaal ter beschikking zoals: vatenklem, pallets, vaten, een magazijnstelling met kisten/gaasboxen/IBC’s en een ramp waar een hellingproef op kan worden uitgevoerd. De 2 heftrucks garanderen een vlotte doorloop van de praktijksessies, zodat deelnemers zich volledig kunnen richten op het behalen van het examen.

Ook is het mogelijk om gecertificeerd te worden voor de heftruck boven de 5T.,deze opleiding wordt echter alleen In-Company aangeboden.

PortLinq Opleidingen biedt deze Heftruck opleiding aan met de daarbij behorende certificaten te weten;

 • BMWT Train is een standaard nationaal erkend certificaat.
 • SSVV/SOG certificaat is speciaal voor medewerkers die bepaalde risicovolle werkzaamheden uitvoeren, zoals werken op gevaarlijke locaties. In de petrochemie is het verplicht om een SOG certificering te behalen.

Tevens kan deze opleiding ook verzorgd worden met nascholing Code 95. Deze opleiding telt mee voor de verplichte nascholing voor beroepschauffeurs en vertegenwoordigt een waarde van 7 theorie uren. De uren die meetellen worden doorgegeven door de opleider aan het CCV. Wanneer aan de verplichte 35 uur is voldaan geeft het CCV dit door aan de RDW. De RDW registreert de gemaakte uren en wanneer de chauffeur het nieuwe rijbewijs ophaalt zullen zij het rijbewijs automatisch voorzien van code 95.

Doel van deze opleiding: De medewerker veilig en efficiënt te laten werken met de heftruck
Doelgroep: Medewerkers die regelmatig/dagelijks met een heftruck werken.
Duur: 1-daagse opleiding voor ervaren medewerkers of een 2-daagse opleiding voor medewerkers met weinig tot geen ervaring.
Opleiding: Theorieles (incl. examen) en een praktijkgedeelte (incl. examen).
Certificering: BMWT Train – SSVV/SOG – geldigheidsduur 5 jaar.
Locatie: PortLinq Opleidingen – Shannonweg 15 te Botlek Rotterdam.
Bijzonderheden: Deze opleiding kan ook verzorgd worden met nascholing Code 95. Het behalen van een heftruck certificaat kan worden gecombineerd met het behalen van een certificaat voor de reachtruck en/of elektrische pallettruck. Deze opleiding kan voor een BMWT Train certificaat ook op locatie van de opdrachtgever verzorgd worden (In-company).
Vereiste: Minimale leeftijd 18 jaar, beheersing van de Nederlandse taal en een geldig legitimatiebewijs. Voor SSVV/SOG is tevens een geldig B-VCA of VOL-VCA diploma vereist en een geldig rijbewijs.

Het is de verantwoordelijkheid van de werkgever dat de werknemer bij het rijden op de openbare weg of op het bedrijfsterrein met de heftruck het juiste rijbewijs bezit.
Zie: https://www.rdw.nl/particulier/voertuigen/auto/het-rijbewijs/categorie-t-op-het-rijbewijs


Cursusinhoud:

Theorie

 • Arbowetgeving
 • Specifiek eigenschappen
 • Soorten heftrucks
 • Arbo wetgeving
 • Controle aspecten Heftruck
 • Lastdiagrammen
 • Omgevingsfactoren
 • Magazijnstellingen

Praktijk

 • LMRA
 • Dagelijkse controle
 • Praktijkoefeningen
 • Rijvaardigheidstest
 • Last oppakken, afzetten en vervoeren

Een greep uit ons trainingsaanbod