Skip to main content

Reachtruck Opleiding

Een reachtruck wordt voor dezelfde doeleinden gebruikt als een heftruck. Er zijn wel verschillen, een reachtruck is compacter. Bovendien is deze wendbaarder omdat hij op de achteras slechts één in het midden geplaatst wiel heeft. Hierdoor is een reachtruck wendbaar en heeft deze een korte draaicirkel. Ook de zitpositie van een reachtruck is anders. Op een reachtruck zit je doorgaans niet recht achter de mast met je blik vooruit, maar een kwartslag gedraaid. Dit geeft je een ruim blikveld. De reachtruck lijkt dus op de heftruck maar werkt wel degelijk anders. Het is daarom noodzakelijk om voor de reachtruck een aparte opleiding te volgen.

Tijdens onze basisopleiding “veilig werken met de Reachtruck” leren wij onze kandidaten een reachtruck veilig te besturen en te beheersen. Wij hebben op de locatie Botlek permanent een reachtruck ter beschikking. Onze leermethode is gericht op de praktijk en de veiligheid. Tijdens onze praktijklessen leren wij de kandidaten om alle mogelijke gevaren te herkennen en te voorkomen.

PortLinq Opleidingen biedt deze reachtruck opleiding aan met het daarbij behorende certificaat te weten;

 • BMWT Train is een standaard nationaal erkend certificaat.

Tevens kan deze opleiding ook verzorgd worden met nascholing Code 95. Deze opleiding telt mee voor de verplichte nascholing voor beroepschauffeurs en vertegenwoordigt een waarde van 7 theorie uren. De uren die meetellen worden doorgegeven door de opleider aan het CCV. Wanneer aan de verplichte 35 uur is voldaan geeft het CCV dit door aan de RDW. De RDW registreert de gemaakte uren en wanneer de chauffeur het nieuwe rijbewijs ophaalt zullen zij het rijbewijs automatisch voorzien van code 95.

Reachtruck Opleiding

Een reachtruck wordt voor dezelfde doeleinden gebruikt als een heftruck. Er zijn wel verschillen, een reachtruck is compacter. Bovendien is deze wendbaarder omdat hij op de achteras slechts één in het midden geplaatst wiel heeft. Hierdoor is een reachtruck wendbaar en heeft deze een korte draaicirkel. Ook de zitpositie van een reachtruck is anders. Op een reachtruck zit je doorgaans niet recht achter de mast met je blik vooruit, maar een kwartslag gedraaid. Dit geeft je een ruim blikveld. De reachtruck lijkt dus op de heftruck maar werkt wel degelijk anders. Het is daarom noodzakelijk om voor de reachtruck een aparte opleiding te volgen.

Tijdens onze basisopleiding “veilig werken met de Reachtruck” leren wij onze kandidaten een reachtruck veilig te besturen en te beheersen. Wij hebben op de locatie Botlek permanent een reachtruck ter beschikking. Onze leermethode is gericht op de praktijk en de veiligheid. Tijdens onze praktijklessen leren wij de kandidaten om alle mogelijke gevaren te herkennen en te voorkomen.

PortLinq Opleidingen biedt deze reachtruck opleiding aan met het daarbij behorende certificaat te weten;

 • BMWT Train is een standaard nationaal erkend certificaat.

Tevens kan deze opleiding ook verzorgd worden met nascholing Code 95. Deze opleiding telt mee voor de verplichte nascholing voor beroepschauffeurs en vertegenwoordigt een waarde van 7 theorie uren. De uren die meetellen worden doorgegeven door de opleider aan het CCV. Wanneer aan de verplichte 35 uur is voldaan geeft het CCV dit door aan de RDW. De RDW registreert de gemaakte uren en wanneer de chauffeur het nieuwe rijbewijs ophaalt zullen zij het rijbewijs automatisch voorzien van code 95.

Doel van deze opleiding: De medewerker veilig en efficiënt te laten werken met de reachtruck.
Doelgroep: Medewerkers die regelmatig/dagelijks met een reachtruck werken.
Duur: 1-daagse opleiding voor ervaren medewerkers of minimaal een 2-daagse opleiding voor medewerkers met weinig tot geen ervaring.
Opleiding: Theorieles (incl. examen) en een praktijkgedeelte (incl. examen).
Certificering: BMWT Train – geldigheidsduur 5 jaar.
Locatie: PortLinq Opleidingen – Shannonweg 15 te Botlek Rotterdam.
Bijzonderheden: Deze opleiding kan ook verzorgd worden met nascholing Code 95. Deze opleiding kan worden gecombineerd met de heftruck en/of elektrische pallettruck opleiding. Deze opleiding kan voor een BMWT Train certificaat ook op locatie van de opdrachtgever verzorgd worden (In-company).
Vereiste: Minimale leeftijd van 18 jaar, beheersing van de Nederlandse taal en een geldig legitimatiebewijs.


Cursusinhoud:

Theorie

 • Arbowetgeving
 • Specifieke eigenschappen
 • Soorten heftrucks/reachtrucks
 • Arbo wetgeving
 • Controle aspecten Reachtruck
 • Lastdiagrammen
 • Omgevingsfactoren
 • Magazijnstellingen

Praktijk

 • LMRA
 • Dagelijkse controle
 • Praktijkoefeningen
 • Rijvaardigheidstest
 • Last oppakken en vervoeren

Een greep uit ons trainingsaanbod