Reachtruck Opleiding

De Reachtruck lijkt op de heftruck maar werkt wel degelijk anders waardoor wij hier een aparte opleiding voor aanbieden zodat onze kandidaten juist opgeleid worden. De zitpositie is een van de eerste dingen die opvallen, op een reachtruck zit de bestuurder dwars, hij rijdt dus zijwaarts. Een reachtruck is ook kleiner dan een heftruck, hierdoor kun je met een reachtruck in compacte ruimtes en/of smalle gangen werken.

Tijdens onze basisopleiding “veilig werken met de Reachtruck” leren wij onze kandidaten een reachtruck veilig te besturen en te beheersen. Met onze ruime praktijklocatie leren de kandidaten diverse vaardigheden te beheersen op een zo veilig mogelijke manier. Onze leermethode is gericht op de praktijk en de veiligheid. Tijdens onze praktijklessen leren wij de kandidaten om alle mogelijke gevaren te herkennen en te voorkomen. Door onze goed opgebouwde opleiding leren ook de onervaren kandidaten de Reachtruck te besturen.

Via PortLinq Opleidingen bieden wij deze reachtruck opleiding aan met het daarbij behorende certificaat te weten;

 • BMWT Train is een standaard nationaal erkend certificaat.

Reachtruck Opleiding

De Reachtruck lijkt op de heftruck maar werkt wel degelijk anders waardoor wij hier een aparte opleiding voor aanbieden zodat onze kandidaten juist opgeleid worden. De zitpositie is een van de eerste dingen die opvallen, op een reachtruck zit de bestuurder dwars, hij rijdt dus zijwaarts. Een reachtruck is ook kleiner dan een heftruck, hierdoor kun je met een reachtruck in compacte ruimtes en/of smalle gangen werken.

Tijdens onze basisopleiding “veilig werken met de Reachtruck” leren wij onze kandidaten een reachtruck veilig te besturen en te beheersen. Met onze ruime praktijklocatie leren de kandidaten diverse vaardigheden te beheersen op een zo veilig mogelijke manier. Wij hebben op de locatie Botlek permanent een reachtruck ter beschikking. Onze leermethode is gericht op de praktijk en de veiligheid. Tijdens onze praktijklessen leren wij de kandidaten om alle mogelijke gevaren te herkennen en te voorkomen. Door onze goed opgebouwde opleiding leren ook de onervaren kandidaten de Reachtruck te besturen.

Via PortLinq Opleidingen bieden wij deze reachtruck opleiding aan met het daarbij behorende certificaat te weten;

 • BMWT Train is een standaard nationaal erkend certificaat.

Doel: De medewerker veilig en efficiënt te laten werken met de reachtruck
Doelgroep: Medewerkers die regelmatig/dagelijks met een reachtruck werken.
Duur:
1-daagse opleiding voor ervaren medewerkers.
2-daagse opleiding voor medewerkers met weinig tot geen ervaring.
Opleiding: Theorieles (incl. examen) en een praktijkgedeelte (incl. examen).
Certificering: BMWT Train – geldigheidsduur 5 jaar.
Locatie: PortLinq Opleidingen – Shannonweg 15 – 3197 LG Botlek Rotterdam of In-Company.
Vereiste: Vanaf 18 jaar, beheersing van de Nederlandse taal en een geldig legitimatiebewijs.
Bijzonderheden: Deze opleiding kan worden gecombineerd met een heftruck opleiding. Voor de reachtruck kan alleen een BMWT Train certificaat worden behaald, zowel In-Company als bij ons op het terrein. Neem contact met ons op voor meer informatie.


Cursusinhoud:

Theorie

 • Arbowetgeving
 • Specifiek eigenschappen
 • Soorten hef/reachtrucks
 • Arbo wetgeving
 • Lastdiagrammen
 • Omgevingsfactoren
 • Magazijnstellingen

Praktijk

 • LMRA
 • Dagelijkse controle
 • Praktijkoefeningen
 • Rijvaardigheidstest
 • Last oppakken en vervoeren
 • Last afzetten

Een greep uit ons trainingsaanbod