Terminal Trekker

Terminaltrekkers zijn bij grote havenbedrijven over de hele wereld in gebruik. Deze machines zijn ideaal voor transport van containers tussen havenkranen en opslagterrein. Ook worden ze op veel distributiecentra ingezet als rangeertrekker. Terminaltrekkers hebben bewezen dat zij veel geschikter zijn voor het rangeren van opleggers dan normale trekkers. De geoptimaliseerde aandrijflijn, versnellingsbak en de hefbare koppelschotel besparen veel tijd ten opzichte van normale trekkers. Zelfs in veel zware industrieën wordt de terminaltrekker ingezet. Ze kunnen worden ingezet voor transporten met een combinatiegewicht tot 375 ton. De machines lenen zich uitstekend voor zware toepassingen door de robuustheid, betrouwbaarheid en de uitstekende manoeuvreerbaarheid.

Via PortLinq Opleidingen bieden wij deze terminaltrekker opleiding aan met het daarbij behorende certificaat te weten;

 • BMWT Train is een standaard nationaal erkend certificaat.

Terminal Trekker

Terminaltrekkers zijn bij grote havenbedrijven over de hele wereld in gebruik. Deze machines zijn ideaal voor transport van containers tussen havenkranen en opslagterrein. Ook worden ze op veel distributiecentra ingezet als rangeertrekker. Terminaltrekkers hebben bewezen dat zij veel geschikter zijn voor het rangeren van opleggers dan normale trekkers. De geoptimaliseerde aandrijflijn, versnellingsbak en de hefbare koppelschotel besparen veel tijd ten opzichte van normale trekkers. Zelfs in veel zware industrieën wordt de terminaltrekker ingezet. Ze kunnen worden ingezet voor transporten met een combinatiegewicht tot 375 ton. De machines lenen zich uitstekend voor zware toepassingen door de robuustheid, betrouwbaarheid en de uitstekende manoeuvreerbaarheid.

Via PortLinq Opleidingen bieden wij deze terminaltrekker opleiding aan met het daarbij behorende certificaat te weten;

 • BMWT Train is een standaard nationaal erkend certificaat.

Doel: De medewerker veilig en efficiënt te laten werken met de terminaltrekker.
Doelgroep: Medewerkers die regelmatig/dagelijks met een terminaltrekker werken.
Duur:
1-daagse opleiding voor ervaren medewerkers.
2-daagse opleiding voor medewerkers met weinig tot geen ervaring.
Opleiding: Theorieles (incl. examen) en een praktijkgedeelte (incl. examen).
Certificering: BMWT Train – geldigheidsduur 5 jaar.
Locatie:Deze opleiding kunnen wij alleen In-Company verzorgen, dit wil zeggen op locatie van de werkgever/klant.
Vereiste: Minimale leeftijd 18 jaar, beheersing van de Nederlandse taal, geldig legitimatiebewijsgeldig en een geldig B rijbewijs.


Cursusinhoud:

Theorie

 • Arbo wetgeving
 • Risicofactoren
 • Controle van de terminaltrekker
 • Veiligheid tijdens het werk
 • Veilig opstellen van de terminaltrekker

Praktijk

 • LMRA
 • Dagelijkse controle
 • Praktijkoefeningen
 • Rijvaardigheidstest
 • Last oppakken, verplaatsen en afzetten
 • Parkeren en achterlaten van de machine

Een greep uit ons trainingsaanbod