Verreiker Opleiding

De verreiker is een multifunctioneel inzetbaar arbeidsmiddel. In de agrarische, industriële, infrastructuur en constructiebouw wordt gebruik gemaakt van de vele mogelijkheden die er zijn met de verreiker. Door de constructie van de machine en het feit dat er veelal op oneffen grondoppervlak wordt gewerkt neemt dit andere risico’s met zich mee als het werken met een heftruck. Door het af- en aankoppelen van hulpstukken kan de machine worden omgebouwd, waardoor de inzetbaarheid en de functie van de machine wordt gewijzigd.

De verreiker mag daarom alleen bediend worden door bestuurders die aankunnen tonen dat zij genoeg scholing hebben genoten. Vandaar dat wij deze opleiding graag In-Company aanbieden, zodat de bestuurder van de verreiker aan de hoge gestelde eisen kan voldoen omtrent veilig en verantwoord werken.

Deze In-Company kunnen wij verzorgen voor de volgende disciplines:

 • Veilig werken met de verreiker heffen & hijsen tot <10 tonmeter.
 • Veilig werken met de verreiker heffen en hoogwerken.

Bij PortLinq Opleidingen bieden wij deze verreiker opleiding aan met de daarbij behorende certificaten te weten;

 • BMWT Train is een standaard nationaal erkend certificaat.
 • SSVV/SOG certificering is speciaal voor medewerkers die bepaalde risicovolle werkzaamheden uitvoeren, zoals werken op gevaarlijke locaties. In de petrochemie is het verplicht om een SOG certificering te behalen.

Verreiker Opleiding

De verreiker is een multifunctioneel inzetbaar arbeidsmiddel. In de agrarische, industriële, infrastructuur en constructiebouw wordt gebruik gemaakt van de vele mogelijkheden die er zijn met de verreiker. Door de constructie van de machine en het feit dat er veelal op oneffen grondoppervlak wordt gewerkt neemt dit andere risico’s met zich mee als het werken met een heftruck. Door het af- en aankoppelen van hulpstukken kan de machine worden omgebouwd, waardoor de inzetbaarheid en de functie van de machine wordt gewijzigd.

De verreiker mag daarom alleen bediend worden door bestuurders die aankunnen tonen dat zij genoeg scholing hebben genoten. Vandaar dat wij deze opleiding graag In-Company aanbieden, zodat de bestuurder van de verreiker aan de hoge gestelde eisen kan voldoen omtrent veilig en verantwoord werken.

Deze In-Company kunnen wij verzorgen voor de volgende disciplines:

 • Veilig werken met de verreiker heffen & hijsen tot <10 tonmeter.
 • Veilig werken met de verreiker heffen en hoogwerken.

Bij PortLinq Opleidingen bieden wij deze verreiker opleiding aan met de daarbij behorende certificaten te weten;

 • BMWT Train is een standaard nationaal erkend certificaat.
 • SSVV/SOG certificering is speciaal voor medewerkers die bepaalde risicovolle werkzaamheden uitvoeren, zoals werken op gevaarlijke locaties. In de petrochemie is het verplicht om een SOG certificering te behalen.

Doel: De medewerker veilig en efficiënt te laten werken met de verreiker.
Uitleg betreffende het wettelijk vereiste keuringsregime van het multi functionele werktuig (basismachine met hulpstukken) en de eisen die zowel de wet- en regelgeving als de industrie stellen aan de bedieners van deze multi functionele werktuigen.
Doelgroep: Medewerkers die regelmatig/dagelijks met een verreiker werken.
Duur:
1-daagse opleiding voor ervaren medewerkers.
2-daagse opleiding voor medewerkers met weinig tot geen ervaring.
Opleiding: Theorieles (incl. examen) en een praktijkgedeelte (incl. examen).
Certificering: BMWT Train – SSVV/SOG – geldigheidsduur 5 jaar.
Locatie:  Deze opleiding kunnen wij alleen In-Company verzorgen, dit wil zeggen op locatie van de werkgever/klant.
Vereiste:Minimale leeftijd 18 jaar, geldig legitimatiebewijs en beheersing van de Nederlandse taal. Voor SSVV/SOG is tevens een geldig B-VCA of VOL-VCA diploma vereist en een geldig rijbewijs.

Cursusinhoud:

Theorie

 • Arbowetgeving
 • Specifiek eigenschappen
 • Soorten verreikers
 • Arbo wetgeving
 • Lastdiagrammen
 • Inspectie van de verreiker
 • Hijsgereedschappen, soorten en afkeuringen

Praktijk

 • LMRA
 • Dagelijkse controle
 • Rijvaardigheidstest
 • Praktijkoefeningen
 • Last oppakken, verplaatsen en afzetten
 • Werken als Heftruck
 • Werken als Hoogwerker
 • Werken al Hijskraan

Een greep uit ons trainingsaanbod